vitaliman.hu - Tel: 20/540-3749 - munkanapokon (hétfő-péntek) 9-17 óra - Mentse el elérhetőségeinket!

25         menny         törzsv

K E D V E Z M É N Y E K                                                               SZÁLLÍTÁS - FIZETÉS - SZEMÉLYES ÁTVÉTEL  

                   

vitaliman.hu - Tel: 20/540-3749 - munkanapokon (hétfő-péntek) 9-17 óra - Mentse el elérhetőségeinket!

25         menny         törzsv

K E D V E Z M É N Y E K                                                               SZÁLLÍTÁS - FIZETÉS - SZEMÉLYES ÁTVÉTEL  

                   

POTENCIA BLOG

A szex egészséges!

2016.12.30 17:31

A szexnek rengeteg pozitív hatása van, érzelmi és élettani szempontból egyaránt – derül ki több, a témában végzett kutatásból.

a szex egészséges

Lássuk, milyen előnyökkel jár, ha a szex szerves része az életünknek: fiatalít, csökkenti a stresszt, szerepet játszik az immunrendszerünk erősítésében, jobban alszunk tőle, és javítja a keringésünket. A Journal of Sexual Medicine című lapban publikált tanulmány szerint emellett csökkenti egyes rákfajták kialakulásának kockázatát, és jótékonyan hat a magas vérnyomásra, aminek köszönhetően meghosszabbítja az életet. A több évtizednyi szakirodalom áttekintése után a kutatók tíz pontban gyűjtötték össze a szex roppant pozitív hatásait.

A szex meghosszabbítja az életet.

A brit és az amerikai kutatók is megállapították, hogy azok a férfiak, akik hetente minimum két alkalommal szexeltek, lényegesen tovább éltek, mint azok, akiknél ez a szám nem érte el a havi egyet. Egy Észak-Karolinában végzett kutatás eredménye szerint a szexet élvező nők is tovább éltek, mint azok a nők, akik nem élvezték az együttléteket.

A szex jó hatással van a szív egészségére.

A hetente minimum két alkalommal közösülők kevesebb eséllyel kaptak szívinfarktust, mint azok, akik havonta egynél kevesebbszer éltek szexuális életet – köztük duplája volt azok száma, akik szívinfarktus következtében haláloztak el.

A szextől alacsonyabb lesz a vérnyomás.

A Biological Psychology című lapban azt állítják, hogy összefüggés van az intenzívebb szexuális élet és az alacsonyabb diasztolés vérnyomás között, sőt, kísérletek igazolják, hogy stresszhelyzetben az aktív nemi életet élők vérnyomása kevésbé emelkedik meg.

A szex csökkenti a mellrák kockázatát.

Egy francia kutatás arra a következtetésre jutott, hogy azoknak a nőknek, akik ritkán vagy egyáltalán nem éltek nemi életet, háromszor nagyobb esélyük volt arra, hogy kialakuljon náluk a mellrák.

A szex csökkenti a prosztatarák kockázatát.

Minnesota államban végezték azt a vizsgálatot, amelyik szerint az életük során több mint 3000-szer közösülő férfiak fele annyira voltak érintettek prosztatarákban, mint az ennél kevesebb szexuális aktust létesítők. Jóllehet, ennek az okát még nem sikerült teljes pontossággal tisztázni, a kutatók úgy vélik, hogy az aktívabb nemi élet jó hatással van a prosztata működésére, ezáltal több, a prosztatára nézve káros anyag távozik az ondóval együtt.

A szex csillapítja a fájdalmat.

Derékfájdalomtól és migrénes fejfájástól szenvedőknek enyhülést adhat az aktív nemi élet.

A szex karcsúsít

Német kutatók jutottak arra a megállapításra, az aktív és gyakori nemi élet karcsúbb testet eredményez. A közösülés alatt nagyjából 50-60 kalória éget el a szervezet. Heti három alkalommal számolva ez 6-700 kalória elégetését jelenti, ami 10 kilométer kocogásnak felel meg.

A szex megnöveli a tesztoszteronszintet

A merevedési zavarral küzdő férfiakon végzett mérések szerint a gyakoribb közösülés a tesztoszteronszint emelkedéséhez vezet.

A szex enyhíti a klimax tüneteit

Menopauza alatt a szex jó hatással van a hormonrendszerre, és enyhíti a hőhullámokat.

A szextől egészségesebb lesz az ondó

A rendszeres és gyakori nemi életet élő férfiak szervezete nemcsak hogy több ondót termel, de még a benne lévő ivarsejtek száma is magasabb.

Önnek akkor sem kell lemondania ezekről a pozitív hatásokról, ha potenciazavarral küzd: tekintse meg termékeinket, és válassza az Ön számára legjobb potencinövelőt!