POTENCIA BLOG

MIRE VALÓ A MACA?

2014.06.08 18:07

Az Andokban őshonos maca gyökér, más nevén perui zsázsa, mára messze az egyik leghíresebb természetes potencianövelő. Számtalan férfiaknak szánt szuperélelmiszerben, étrend-kiegészítőben megtalálható.

mire való a maca?

Az ősibbnél is ősibb

A növény gumóját több ezer éve termesztik az Andok 4000-4500 m-es tengerszint feletti magasságában. Hozzávetőlegesen annyi kalóriát tartalmaz, mint a rizs vagy a kukorica. A helyiek úgy tartják, hogy a gumó nyersen fogyasztva káros az egészségre, így a leszüretelés után szárításnak vetik alá. Ezt követően megfőzik, majd édességek, sütemények alapanyagaként, esetleg turmixok kiegészítőjeként alkalmazzák. Fogyasztása a betegségeket követő lábadozás során, immunrendszer erősítés vagy termékenységfokozás céljából is hasznos lehet.

Valóban növeli a termékenységet?

Egyes állatkísérletek kimutatták, hogy a maca fogyasztását követően a nőstény és hím egyedeknél is megnövekedett a vágy a nemi aktusra, és ezzel egy időben a termékenységre való hajlam is. Emberkísérleteknél is hasonló eredményekre jutottak, sőt megfigyelték, hogy az alanyok spermiumszáma a kétszeresére növekedett.

A látszat néha csal

A potencianövelő szerek gyártói kapva az alkalmon, és látva a kutatási eredményeket, azonnal hasznosítani kezdték a növényt. De ne essünk a tömeggyártás, és a marketing célú reklámozás csapdájába, ha például egy készítmény leírásában azt olvassuk, akár 180%-kal is növelheti a libidót!

A maca por bár hatásos, a fent említett kísérletekben résztvevők nagyobb dózisban kapták (napi 1,5-3 g), mint amennyi valaha is szerepelhet ezekben a csoda termékekben. Egyes cikkekbe például csak 60-100 mg maca kerül, ami a 1,5 g-hoz képest elég csekély. Ne felejtsük azt sem, hogy azokban a táplálék-kiegészítőkben, amikben maca is található, általában más növényi hatóanyagok is szerepelnek (egyik üti a másikat).

Ha valódi eredményeket szeretnénk elérni, ajánlott az olyan készítmények kipróbálása, amikben csakis a növény gumójából előállított végterméket találjuk. Veszítenivalónk nincs, hiszen a maca nem káros az egészségre, kúraszerűen bármikor nyugodt szívvel alkalmazható.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu arumagazin.hu intengo.hu