POTENCIA BLOG

Potenciazavarok nem csak korosztályunkban

2016.12.30 17:37

A magyar férfiak 47 százalékának vannak szexuális problémái – derül ki egy hazai felmérésből.

a potenciazavar nemcsak korosztályunk problémája

A legelterjedtebb gond a merevedési zavar, ami a felnőtt férfiak tíz százalékának, vagyis hozzávetőleg négyszázezer embernek keseríti meg az életét. Dr. Fischer Gábor urológus összefoglalta, mit érdemes általánosságban tudni a problémáról.

Merevedési zavarról akkor beszélünk, ha a szexuális aktushoz nélkülözhetetlen merevedés egyáltalán nem vagy nem kellő mértékben jön létre, esetleg nem tart a szükséges ideig. Ez a probléma jellemzően korfüggő: a fiatal, 30 év körüli férfiak mindössze két-három százaléka érintett, míg az idősebb, 80 év körüli férfiak esetében ez az arány már ötven százalék. A merevedést egy hormonális folyamat szabályozza, amelyben az ér- és az idegrendszer is részt vesz, ezért a probléma meglehetősen összetett, de a legáltalánosabb oka valamilyen keringési zavar, illetve olyan egészségi állapot, amely a keringésre is kihat: magas vérnyomás, stressz, cukorbetegség, vagy akár a dohányzás.

A keringési zavar mellett hormonális, idegrendszeri, anatómiai és pszichés oka is lehet a merevedési zavarnak, ahogy egyes gyógyszerek szedése is állhat a probléma hátterében.

Fizikai és laborvizsgálatok egyaránt szükségesek lehetnek a probléma felderítéséhez, a kezelés pedig vonatkozhat a tünetre vagy az azt kiváltó okra, betegségre.

Akárhogy is, a merevedési zavar manapság még mindig tabutémának számít, és gyakran párosul szégyenérzettel. Nem ritka, hogy az érintettek nem fordulnak orvoshoz, nem kérnek szakszerű segítséget, noha gyors és egyszerű megoldást találnának az egész életükre kiható problémára. Amennyiben nem szenved szív- és érrendszeri betegségben, és általános egészségi állapota megengedi, tegyen egy próbát a természetes potencianövelőkkel!

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu arumagazin.hu intengo.hu