POTENCIA BLOG

Vitaminok férfiak számára

2014.09.06 15:13

A női és férfi szervezetnek bizonyítottan más és más vitaminokra, ásványi anyagokra van szüksége. Lássuk az erősebbik nem tagjainak igényeit!

vitaminok férfiaknak

A termékenység javítható

A B6 és D3-vitaminoknak, valamint a mangánnak egyaránt fontos szerepe van a férfi nemi hormon termelésében. Egyes állatkísérletek során kimutatták, hogy például a B6-vitamin csökkentett mértékű bevitele akár a megtermékenyítő képesség elmaradásához is vezethet. Ugyanez igaz a D3-vitaminra is: bizonyított tény, hogy azok a férfiak, akik kellő mértékben fogyasztják, aktívabb spermiumokkal bírnak.

Több minőségi hímivarsejt

A B12-vitamin hozzájárul a spermiumképződéshez, legalább annyira mint a folsav. Utóbbi megfelelő mértékben történő bevitele esetén a „hibás” hímivarsejtek jelenléte csökken, így a különböző kromoszóma betegségek (pl. Down szindróma) kialakulása is csekélyebb. A B12-vitamint és folsavat együttesen kell alkalmazni, hogy elérjük a kívánt hatást.

A termékenység növeléséhez elegendő kalcium bevitelre van szükség. A spermiumok működését és mozgását is szabályozó ásványi anyag napi adagja körülbelül 1000 mg. A megfelelő, egészséges hímivarsejtek termelődéséhez, és a DNS-védelemhez a C-vitamin is nagyban hozzájárul. Csekély mértékben történő fogyasztása a spermiumok összetapadását eredményezheti.

Ne feledkezzünk meg az E-vitaminról és A-vitaminról sem! Előbbi védi a hímivarsejtek plazmamembránját, utóbbi növeli az ondó mennyiségét, illetve annak megfelelőségét is. Ugyanez igaz a cinkre is, mely B6-vitamin és C-vitamin együttes alkalmazásával fejti ki legjobban hatását; ideális tesztoszteronszintet biztosít.  Felszívódását a túlzott mértékű alkohol-, tea-, kávé- és rostfogyasztás korlátozza.

A szelén is hozzájárul a hímivarsejtek előállításához, sőt az optimális tesztoszteronszint eléréséhez is. Kismértékben történő bevitele esetén a spermiumok veszítenek aktivitásukból, mert farokrészük elpusztul, deformálódik.

Ha éppen családtervezés előtt áll, érdemes a fent leírtakról szakorvosával konzultálnia. A termékenység támogatásában ugyanis még számos vitamin, nyomelem és ásványi anyag szerepet kap, melyek mindegyikét lehetetlen lenne egy cikkben felsorolni.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu arumagazin.hu intengo.hu